Как да се справим с надбъбречната умора?

Как да се справим с надбъбречната умора?
14 април 2021

Основното (първично)действие на секвоята е тонизиращо за надбъбречната жлеза, стимулира производството на кортизол, премахва възпалението и свързаната с него болка. Неговият вторичен ефект е върху ендокринната система, като влияе върху здравето на простатата и тестисите и хармонизира производството на естроген и тестостерон. При мъжете тези хормони регулират либидото, еректилната функция и производството на сперматозоиди. При жените тези хормони подпомагат здравето на матката и яйчниците, както и костната маса. Освен това, хормоналната хармонизация на гигантската секвоя както при мъжете, така и при жените действа върху костно-ставната система, подобрявайки стабилността на костите и здравето на сухожилията и връзките.

Екстрактът е известен с високото си съдържание на минерали. Високото ниво на калций в екстракта подпомага минерализацията на костите. Високото ниво на магнезий предизвиква тонизиращ ефект, а съдържанието на цинк поддържа функцията на простатата.

На практика:

Предимствата от употребата на екстракта от гигантска секвоя могат да се усетят най-добре, като се спазва редът, по който тялото оздравява. Гигантската секвоя може да се използва по всяко време за остри симптоми, но само за кратки периоди, тъй като действа много дълбоко. Той може да бъде микродозиран в началото на терапията, за да поддържа нервната система при тези, които се нуждаят от фокус и издръжливост  при натоварване с умствени или физически задачи. След като изхождането бъде оптимизирано, то може да се използва в протоколи за хармонизиране на хормоните както при мъжете, така и при жените.

Кой най-често има нужда от този екстракт:

Мъже и жени - от юноши до възрастни.

Мъже и жени с умствено или физическо изтощение.

Мъже и жени с наранявания, включващи кости, сухожилия и връзки.

Мъже със симптоми от страна на простатата.

Жени с проблеми с яйчниците, които биха искали да се възползват от хармонизирането на производството на естрогена и за предотвратяване на остеопороза в бъдеще.