Безсъние - враг на нашите дни

Безсъние - враг на нашите дни
22 април 2021

Ако вие или ваш близък човек се борите нощ след нощ с безсъние, знаете какво предизвикателство може да бъде това. Повечето, които страдат от безсъние, биха направили всичко да имат пълноценна почивка през нощта. Ако тези проблеми със съня се наблюдават от известно време, шансовете да сте опитали всичко или поне всичко, което знаете са огромни.

Пазарът за помощни средства за сън, които се отпускат по лекарско предписание или хранителни добавки е много голям. Проблемът е, че ефектът им изглежда не е траен, а това е невероятно разочароващо. Така че след известно време не само, че отново сте лишени от сън, но и се чувствате безнадеждно. В такова състояние се намират все повече хора.

Има ли стъпки, които можете лично да предприемете, за да върнете чувството за контрол върху здравето си? Абсолютно. За да се ориентирате, първо трябва да потърсите правилното място за отговора. Невъзможността да заспите или да спите дълбоко и непрекъснато е дълбоко свързана с регулирането на вашата нервна система, надбъбречните жлези и храносмилането.

Всъщност не става въпрос за съня:

Способността ни да спим е нещо, което всички приемаме за даденост, докато то не се превърне в проблем. Възстановяването на спокойните нощи в дългосрочен план изисква да се стигне до корена на проблема. Първата стъпка в правилната посока е да се хармонизира нервната система, за което има специфични екстракти на гемотерапията  точно за тази цел. Някои често срещани екстракти, използвани за нервната система при проблеми със съня, включват сребърна бреза, лешник, глог и черен орлов нокът. Един от тези екстракти е най-добре да се приема сутрин, а не вечер, в малки количества. Изборът на точните екстракти, приемът и дозировката се опредлят от терапевт!

Следващата стъпка към добър нощен сън е подпомагането на храносмилането и елиминирането на отпадните продукти от обмяната.  Екстрактите на гемотерапията за оптимизиране на изхождането в комбинация с диета без млечни продукти, с преобладаващ прием на плодове и зеленчуци, е отличен подход. Има редица екстракти, които могат да се разгледат и изберат, а консултацията с практикуващ терапевт, обучен по гемотерапия, ще осигури най-надеждни резултати.

Ако сте склонни да се събуждате през определени периоди всяка нощ, вероятно опредлен орган работи усилено, за да се почисти от токсини. Тази допълнителна работа може да доведе до лека температура, водеща до безпокойство.

Идеята, че няколко основни органа, свързани с храносмилането ви, се почистват през нощта ще ви помогне да получите представа за вашите нарушения на съня. По-долу е даден пример за часовник на органите от традиционната китайска медицина за справка.

Друга причина за лош сън може да бъде свързана с надбъбречните жлези. Всички сме зависими от тях и тяхната фукнция, за да имаме правилно работещ метаболизъм и енергия. Подкрепата на тяхната пълноценна работа с екстракт на гемотерапията ще бъде от полза.

Възстановеният сън възстановява имунитета:

Нощите без сън влошават имунната ви система. Сънят е от съществено значение за лечението и без него самата система за самолечение е компрометирана. Безсънието е нещо повече от изтощително и досадно. То се отразява върху цялостното ви здравословно състояние и благосъстояние. Подкрепяйки се с екстракти на гемотерапията, прилагани систематично - както е описано по-горе - заедно с растителна диета подпомагат възстановяването на здравата имунна функция.