• Начало
  • Новини
  • Какво може да направи гемотерапията при проблеми с менструацията?

Какво може да направи гемотерапията при проблеми с менструацията?

Какво може да направи гемотерапията при проблеми с менструацията?
28 април 2021

Това, което смятате, че е нормално по време на месечния цикъл, може да не е естествено или нужно да се случва. Опитът от практиката за справяне със симптоми като болезнени спазми, болки в долната част на гърба, дискомфорт в краката, силено кръвотечение, съсирване, зацапване и кратки или дълги цикли, сочи, че всички те могат да бъдат разрешени.

Истинската причина:

Хормоналният дисбаланс често причинява тези симптоми, но това не е основната причина. Липсата на хармония произтича от надбъбречната умора и лошото отделяне на изпражненията (запек или диария). Всъщност месечното „почистване“ на матката и влагалището може също да служи като резервен изход на тялото  за изчистване от токсините в продължение на седмици, ако червата и бъбреците не вършат своята работа правилно. Моделите за това се определят в юношеството с началото на менструалния цикъл.

Защо разрешаването на тези проблеми е важно?

Въпреки че днес можете да закупите безброй продукти за потискане на тези симптоми, никой не ги разрешава наистина. Ако те „си отидат“, защо би било важно да ги решим? Всъщност е много важно, защото коренът на проблема остава и продължителното възпаление може да доведе до по-сериозни, хронични състояния. Едно от тези състояния е ендометриозата.

Какво може да се направи?

Можете да използвате екстракти на геммотерапията, за да възстановите оптималното изчистване и да поддържате надбъбречните жлези, което премахва възпалението и позволява на хормоните да се хармонизират. Екстрактите трябва да се приемат три седмици всеки месец, като се спират по време на менструалния цикъл. Случаи на болезнена менструация най-често се третират със екстрактите Сребърна бреза (сок), Трънка или Боровинка, подкрепени от Касис за здраве на надбъбречните жлези.

Освен това диетата без млечни продукти е от решаващо значение. Докато напълно растителната диета ще осигури най-добри резултати, просто премахването на всички млечни продукти ще бъде от съществена помощ.