Къде е коренът на сезонните алергии?

Къде е коренът на сезонните алергии?
14 юни 2021

Болки или тежест в областта на главата, запушени синуси и сърбежи по тялото, които засягат вашето настроение, като ви карат да се чувствате едновременно безнадеждни и раздразнени. Най-вероятно сте изпробвали всичко, за да се избавите от тези мъки – антибиотици, противоалергични медикаменти и дори иглотерапия.

Когато се намирате в остра фаза на алергията (или пристъп) трябва да знаете, че справянето с този момент е голямо предизвикателство за всеки терапевт и скоростта на възстановяване зависи много от комплексността на случая ви.

Много е важно да се разбере:

- дали сте страдали от някакви хронични възпаления (например на уринарния тракт) преди време;

- дали сте имали храносмилателни проблеми (запек/диария) и в кой период от живота ви са били те;

- дали често се будите изморени от сън;

- дали имате скованост в ставите;

- дали консумирате млечни продукти и как те ви се отразяват?

Много е важно да разберете, че най-вероятно проблемите със синусите ви не са основните и най-важни проблеми. Известно е, че когато тялото ни не може да се изчиства от токсините чрез ходенето по голяма нужда поне два пъти на ден, киселините и отпадните продукти започват да търсят аварийните изходи на тялото, един от които са кухините на синусите.

Обърнете внимание на графиката и вижте, че над 40% от лимфните възли и съдове на тялото ни се намират точно в коремната област и точно тук свършва пътят на много от лифните магистрали. Ако работата на отделителните органи е засегната по какъвто и да е начин това причинява натрупването на киселина и отпадни продукти. Нашето тяло е много добре проектирано и когато отпадните продукти не могат на напуснат тялото ни през основните за тази работа органи, се включват второстепенните. Така месец след мсесец, година след година тези състояния се превръщат в хроничен проблем. Сезонът на алергиите просто изостря ситуацията, която е присъствала през цялото време.

Когато се намирате в по-лека фаза на алергията си е подходящо ситуацията да се подкрепи от няколко страни, като се помогне едновременно за подобряване на основните и второстепенните симптоми :

- приложение на протокол за червата и черния дроб;

- премахване на млечните продукти от диетата ви;

- 14-дневен прием на пробиотици, за да се подобри чревната флора;

- ако е необходимо се изготвя протокол, който да въздейства на острите симптоми.

Много е важно да можете да направите тези малки, но много важни промени в хранителните си навици и да ги задържите, за да може да подпомогнете целия процес на терапията. Трябва да знаете, че хомеопатията и гемотерапията отварят възможностите на вашето тяло да се бори с алергиите, но ако вие се храните с храни, които предизвикват вашите алергични симптоми, винаги ще се намирате в битка с тях.