Дървото Sequoia Gigantea - Гигантска Секвоя

Дървото Sequoia Gigantea - Гигантска Секвоя
21 юни 2021

Дървото Sequoia Gigantea произлиза от Калифорния, расте по западния склон на Сиера Невада, продължавайки на север в Орегон. На височина достига до 120 метра, затова се нарича Гигантска секвоя. В допълнение към височината си, обиколката е впечатляваща, с диаметър 8-10 метра. Продължителността му на живот е до 4000 години. Гигантска секвоя се среща и в други часто на света, но не толкова често.

 

Основното действие на секвоята е тоник за надбъбречната жлеза, стимулира производството на кортизол, премахва възпалението и свързаната с него болка. Неговият вторичен ефект е върху ендокринната система, като засяга здравето на простатата и тестисите и хармонизира производството на естроген и тестостерон. При мъжете тези хормони регулират либидото, еректилната функция и производството на сперматозоиди. При жените пък подпомагат здравето на матката и яйчниците, както и костната маса. Освен това, хормоналната хармонизация на гигантската секвоя както при мъжете, така и при жените действа върху костно-ставната система, подобрявайки плътността на костите и здравето на сухожилията и връзките.

Екстрактът е известен с високото си минерално съдържание. Съдържа високото ниво на калций и така подпомага минерализацията на костите. Високото ниво на магнезий предизвиква тонизиращия ефект, а съдържанието на цинк поддържа функцията на простатата.

На практика

Ползите на екстракта от гигантска секвоя се усещат най-добре, ако се спазва реда, по който тялото се лекува. Гигантската секвоя може да се използва при остри симптоми, но само за кратки периоди, тъй като действа много дълбоко. Той може да бъде микродозиран в началото на терапията, за да поддържа нервната система при тези, които се нуждаят от фокус и издръжливост при натоварване с умствени или физически задачи. След като изхождането бъде оптимизирано, екстрактът от секвоя може да се използва в протоколи за хармонизиране на хормоните както при мъжете, така и при жените.

От кого може да се използва екстрактът от Гигантска секвоя?:

- Мъже или жени, юноши до възрастни;

- Мъже или жени с умствено или физическо изтощение;

- Мъже или жени с остри наранявания, включващи кости, сухожилия и връзки;

- Мъже със симптоми на простатата;

- Жени с проблемни яйчници, които биха имали полза от хармонизиране на производството на естроген и за предотвратяване на остеопороза.