• Начало
  • Новини
  • Запек, рефлукс, киселини, оригване, тежест в стомаха– хиляди хора страдат от тези състояния. Гемотерапията е на разположение да помогне!

Запек, рефлукс, киселини, оригване, тежест в стомаха– хиляди хора страдат от тези състояния. Гемотерапията е на разположение да помогне!

Запек, рефлукс, киселини, оригване, тежест в стомаха– хиляди хора страдат от тези състояния. Гемотерапията е на разположение да помогне!
31 март 2021

Съвременни изследвания показват пряката връзка между емоционалното ни и психическо състояние и това на храносмилателната ни система. Стресът, напрежението, безпокойствието, които повечето от нас изпитват причиняват огромни щети върху нас. Червата ни изключително богато инервирани – съдържат нервни клетки, почти колкото и мозъкът ни, затова са наречени и „втори мозък“. Връзката между мозъка и червата е атакувана непрекъснато и нейното нарушение води до симптоми като киселини, рефлукс, безапетитие или огромен апетит, запек и разстройство. За щастие гемотерапията дава ефективно решение.

Един от основните помощници в грижата за храносмилателната система и нейната връзка с главния мозък е екстрактът от Смокиня. Той има успокояващо действие върху нервната система и възтановява, поддържа и подмпладява връзката черва-стомах-мозък. Първи избор е, когато има емоционална компонента, свързана със симптомите на изхождането (невъзможност да се „изхранват“ емоциите). Намалява алергични реакции от храна. Увеличава производството на допамин. Намалява киселините в стомаха.

Вторият помощник в борбата с нарушенията на храносмилането е екстрактът от Орех. Той помага при панкреатични симптоми, нарушен баланс на чревната флора, подуване на корема, газове. Двата екстракта могат да се комбинират, но трябва да се приемат по различни време през деня, защото както знаем около ореховото дърво не расте почти нищо. Така и екстрактът от Орех не обича да дели територията си с други.