• Начало
  • Новини
  • Депресия, ниско самочувствие, често сменящи се настроения, липса на мотивация?

Депресия, ниско самочувствие, често сменящи се настроения, липса на мотивация?

Депресия, ниско самочувствие, често сменящи се настроения, липса на мотивация?
1 април 2021

В борбата с тези състояния на помощ идват три екстракта на гемотерапията. Това са Смокиня, Дъб и Гигантска секвоя.

Смокинята е екстракт, който хармонизира нервната система, използва се при състояния на отчаяние и страх, дори когато сме толкова претоварени, че това ни води до натрупване на гняв и сълзи. Това е екстракт, който подобрява връзката ни с външния свят, но за това всеки един от нас трябва да е сигурен, че е готов да се случи – да приеме това, което извън него самия; да освободи пространство и време за новите и интересни неща от живота. Този екстракт изисква готовност от страна на човек да може да се отвори емоцинално към света, в противен случай може да се появи усещане за застрашеност и навлизане в личното пространство. Смокинята е също така идеален помощник за всички, които страдат от проблеми като киселини, рефлукс, газове, нервен стомах, гастрит.

Дъбът е силно дърво със изразено протективно действие, както в растителния свят, така и за хората. Екстрактът от дъб подпомага предаването на нервните импулси в нервната система, премахва негативните усещания на депресията и ни помага, когато сме натрупали големи количества умора и сме стигнали до изтощение. Той е силен антиоксидант – поддържа клетките ни здрави и млади за по-дълго време. При умствено изтощение и преработване осъществява подкрепа на способността ни за концентрация, фокусиране и ясен поглед върху ситуацията, в която се намираме.

Секвоята също подобрява фокуса и концентрацията ни. Помага ни да бъдем по-стабилни в периоди на интензивен стрес. Има регулиращо действие върху женските и мъжки полови хормони и поддържа либидото ни в добро състояние. Изключелно полезен е при наличие на слабост и депресия при възрастни, менопауза при жените и андропауза при мъжете. Подкрепа е, когато нлице са изтощителни физически или психически състояния.

Всички тези положителни ефекти се акумулират и могат да ни помогнат да се справим с моментите на депресия, липсата на мотивация или ниските нива на енергия.