• Начало
  • Новини
  • Сезонни алергии, стомашни проблеми, главоболие, стафилококова инфекция.

Сезонни алергии, стомашни проблеми, главоболие, стафилококова инфекция.

Сезонни алергии, стомашни проблеми, главоболие, стафилококова инфекция.
6 април 2021

Ако имате сезонни алергии, стомашни проблеми, главоболие, стафилококова инфекция или подобно състояние, тогава Геммотерапията осигурява нужната подкрепа и дори повече.

Защо повече? Лекарствата без рецепта и билковите добавки за остри симптоми могат да предложат симптоматично облекчение, но те дори не се доближават до това, което гемотерапията може да осигури на тялото по време на остър епизод. Всеки екстракт на  геммотерапия осигурява специфична за органа подкрепа, а също така почиства и подхранва клетките и тъканите на съответния орган. Така че, когато приемате протокол за остро състояние, вие не само помагате на тялото си за момента, но и го укрепвате за в бъдеще. Ето защо е важно да продължите острия протокол, докато всички симптоми изчезнат, а в някои случаи дори по-дълго, за да помогнете за пълното възстановяване на организма.

Ето един пример от практика? Да вземем случай на остър вирус с повръщане. За да помогнем на храносмилателния тракт най-добре е да се използва екстрактът от смокиня (Ficus carica) поради способността й да нормализира стомашната секреция, да успокоява слузните мембрани и спазматичните състояния. Обикновено екстрактите се разреждат в чаша вода и при състояние на повръщане при дете или възрастен се препоръчват няколко капки в чаена лъжичка, смесени с няколко капки вода на всеки 15 минути. В повечето случаи действието е незабавно и при втората доза повръщането отшумява. Продължаването на дозировката на смокинята на всеки няколко часа ще увеличи ползата на екстракта.

Ако този епизод бъде последван от развитието на висока температура екстрактът, който може да се използва, ще бъде касис (Ribes nigrum). Като мощен стимулатор на имунната система, ефектът на касис върху надбъбречната жлеза и противовъзпалителните свойства го правят идеален за подпомагане на тялото в трескаво състояние. Докато треската е част от естествения лечебен процес на организма и не трябва да се потиска, употребата на касис ще помогне тя да се поддържа в безопасни граници, да се намалят болките, свързани с нея и да се хранят надбъбречните жлези, които произвеждат хормона, който регулират имунната система, жизненоважна за борба с инфекцията.