Често задавани въпроси (FAQ)

Задължителна ли е консултацията с гемотерапевт преди да се започне терапията?

Консултацията е строго препоръчителна, за да може терапията да има оптимален ефект, да може да се проследява нейното развитие и вашето състояние.

Можем ли да имаме опасения от токсичност ако дете погълне съдържанието на бутилката?

Гемотерапевтичните екстракти не са токсични. По-голямата грижа би била количеството на алкохол, което е погълнало детето. Ако това се случи е добре да се консултирате с лекуващия си лекар.

Можем ли да имаме притеснения при пътуване и превозване на екстрактите: Рентген (на летищата), размери на бутилките и др.?

Гемотерапевтичните екстракти, които са в бутилки по-малки от 85мл. могат да се взимат на борда на самолет или да се поставят в чекирания багаж. За разлика от хомеопатичните препарати, за Гемотерапевтичните екстракти няма проблем да преминават рентгенова проверка.

Какъв е срокът на годност на екстрактите?

Гемотерапевтичните екстракти не губят своята сила ако се съхраняват правилно. Въпреки това правилата в ЕС изискват определянето на срок на годност, който е 5г. от датата на производство.

Какви тестове са правени на Гемотерапевтичните екстракти?

Провеждани са лабораторни и клинични тестове, за да се докаже безопасността и ефективността на Гемотерапията и за да бъде класифицирана като пълноценна терапия от ЕС.

Безопасна ли е комбинацията на Гемотерапията с други билкови лекарства или добавки?

Всички остри състояния могат да бъдат повлияни с Гемотерапия или Хомеопатия самостоятелно, без да е необходима допълнителна помощ. Хора, които по принцип приемат билкови лекарства и/или добавки винаги трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди да започнат нов вид терапия.

Безопасна ли е Гемотерапията успоредно с приема на лекарства?

Редно е хората, които започват какъвто и да било нов вид терапия да се консултират със своя личен лекар или лекуващ специалист.

Как се съхраняват екстрактите?

Шишенцата с екстрактите се съхраняват далеч от пряка слънчева светлина, прекалено високи или ниски температури.

Мога ли да давам Гемотерапия на моите домашни любимци?

Да, но дозата е далеч по-малка: 5 капки 1-3 пъти дневно.

Може ли Гемотерапията да се прилага повърхностно?

Гемотерапевтичните екстракти могат да се прилагат повърхностно при определени специфични протоколи, при чувствителни хора (вкл. деца) и животни.

Безопасна ли е Гемотерапията за бебетата?

В малко дози  Гемотерапията е безопасна за бебетата и малките деца. Алкохолът, който се съдържа в екстрактите се намира там, защото го изисква процесът на производство и извличането на активните вещества от растенията.

Задължително ли е гемотерапевтичните екстракти да се приемат винаги разтворени във вода?

Екстрактите се усвояват най-добре от тялото, когато се приемат разтворени в поне 100-120мл. течност. Тази течност може да бъде вода, чай или сок. Някои хора намират за по-удобно да сложат дневаната си доза от екстракти в 1,5л. вода и да пият от нея през деня. Гемотерапевтичният екстракт може да бъде капнат директно в устата на бебето по време на кърмене или докато се храни от биберон.

Преди или след хранене се приемат екстрактите?

Усвояването на Гемотерапевтичните  екстракти не зависи от приема на храна, въпреки това вашият последен дневен прием трабвя да е преди вечеря. Изключение от това е приложението на протокол за остро състояние, при който последният прием на екстракт може да е точно преди лягане.

Проблем ли е ако пропусна някой от дневните приеми на екстракт?

Ако пропуснете прием по време на остър или хроничен протокол, просто вземете дозата, когато се сетите и продължете спокойно със следващите приеми, които са предвидени.

Кога мога да прекратя протокола за остро състояние?

Протоколите за остри състояния не са предвидени за приложение за дълъг период от време, т.к. използваните екстракти са дълбоко действащи. Протоколът за остри състояния се прекратява два дни след пълното изчезване на симптомите или по съвет на терапевта.

Как да разбера ако съм приел повече от необходимото от екстракта?

Когато се влияе върху остър симптом, влошаванията от Гемотерапевтичните екстракти са рядкост. При хронични случаи появата на влошавания са по-често срещани и са повтаряеми, когато дозата е пркалено висока или екстрактът е с твърде дълбоко действие. Ако се появят меки изпражнения или сърбеж по кожата на главата или ръцете, първо се намалява дозата. Ако влошилите се симптоми не се успокоят, продължете Гемотерапевтичния протокол, който ви е назначен и се консултирайте възможно най-скоро с вашия терапевт.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас